Foto en Video

Hier vinden jullie alle foto-en video-materiaal van Jusi Racing.  Je kan  er persoonlijk gebruik van maken, bijv. als schermachtergrond voor je PC. 

Alle materiaal hieronder is onder copyright van Jusiracing.be .  Geen commercieel gebruik zonder voorafgaande schriftelijke goedkeuring van  Jusi Racing.

Verslag VW Funcup Franco Fun 8 Hours of Spa Francorchamps 25-26 mei 2019

De derde race in het VW Funcup kampioenschap stond in het weekend van 25-26 mei op het programma in Spa Francorchamps. Zoals gewoonlijk stond er een 8-uren race op het programma. Na een nipte tweede plaats in Mettet en een overwinning in Magny-Cours moesten onze piloten hun eerste plaats in het kampioenschap verdedigen te midden van een deelnemersveld van meer dan 100 Funcups.

Op zaterdag werden de kwalificaties gereden en zowel onze rijders als de mechaniek hadden er zin in! We eindigden met de derde opeenvolgende pole position van het seizoen in EVO2.

Op zondag om 9u50 werd de start gegeven op dit legendarische circuit. Gelukkig bleven we tijdens het gewriemel na de start gespaard van contacten en de race verliep spoedig tijdens de eerste stint van Rik Ceyssens. We konden onze eerste plaats vast houden, maar de concurrentie volgde niet veel na ons. Kris Van Bael nam het stuur over, maar al gauw kwam die binnen met een probleem aan het rechter achterwiel. Al vlug bleek dat het ophangingsgewricht was losgekomen. Na heel wat sleutelwerk konden we 15 minuten later terug het circuit op. Intussen hadden we 5 rondes achterstand op de eerste in onze klasse ; een achterstand die zelfs de beste piloten niet zomaar kunnen dichtrijden. Een kans op de eindoverwinning zou enkel nog kunnen door slimme strategie, een correcte uitvoering daarvan en de nodige dosis geluk. Door enkele Safety Car-passages konden we door goed rekenwerk en berekende risico's onze pitstop- en fuel-strategie aanpassen. hierdoor kwamen we stilaan dichter bij de leider in onze klasse.  Maik Barten en Jürgen Vermeulen knabbelden aan de achterstand, maar het verschil bleef om en bij de 3 ronden. Bij het ingaan van het laatste  uur van de race, beslisten we om -mits een berekend risico- een tankbeurt over te slaan en zo ook de 5 minuten durende tankbeurt uit te sparen. Het zou er echter om spannen om net voldoende brandstof over te houden om te kunnen finishen.  Deze strategische zet bracht ons evenwel net voor de concurrentie op het circuit en beide teams eisten nu het uiterste van hun piloten om de overwinning te behalen. 15 minuten voor het einde van de race maakte het concurrerende team echter een cruciale stuurfout die hun bolide voorgoed uitschakelde. De strategie veranderde plots van "alles geven" naar "kalm aan rijden" om zo zuinig mogelijk de finish proberen te halen. Vermits er in een VW Funcup geen brandstof meter mag aanwezig zijn, konden we enkel uitgaan van de berekeningen van de teammanager. De spanning was te snijden : zouden we de finish halen op een zo goed als lege tank? Tegen de klok van zessen, werden we uiteindelijk verlost van de spanning toen we Kurt Heirman over de finish zagen rijden. De overwinning voor het nummer 227 van Jusi Racing was binnen en hierdoor versterken we de leiding in het kampioenschap in EVO2 !!!

De zege konden we echter wel opdragen aan het ganse team, zowel piloten, mechaniekers, teamchef, catering en supporters!

Verslag 24 Hours DNRT 22-23 september 2018

JuSi Racing nam met onze BMW 123D deel aan de DNRT 24h (10h Assen > 4h > 10h Zandvoort) op 22 en 23 september. Deze race werd eenmalig georganiseerd dus de kans om aan dit toch wel unieke evenement deel te nemen konden we natuurlijk niet laten schieten, iedereen met dezelfde banden en remmen. Op 22 september startte het eerste deel van de race op het circuit van Assen. Hier werden de eerste 10 uren van de race gereden. Deze verliepen niet vlekkeloos voor ons team; onze piloot Sigrid is door een aanrijding op het achterwiel in de bandenmuur terecht gekomen. Hierdoor moest ze terug binnenkomen in de pits en verloren we veel tijd. Na het afvlaggen werden alle auto's meteen in "parc fermé" geplaatst, waar alle wagens werden verzegeld.  De deuren , koffer, motorkap, ventieldopjes en de tankdop werden afgeplakt zodat er zeker geen werkzaamheden aan de auto konden gebeuren tijdens het vervoer naar het tweede deel van de race in Zandvoort. Het vervoer naar Zandvoort gebeurde door elk team afzonderlijk. Bij aankomst werden hier ook alle auto's weer in parc fermé gezet tot de volgende dag. Op zondag 23 september mochten alle deelnemers hun auto's aan de startlijn plaatsen, iedereen was verplicht om 1 volle ronde te rijden voordat ze hun eerste pitstop mochten houden. Bij ons verliep alles zonder problemen tot onze auto weer te maken kreeg met een nieuwe aanrijding. Deze keer zat onze piloot Jurgen achter het stuur. Ook hierbij moest het achterwiel van onze auto eraan geloven, waardoor we weer veel tijd verloren in de pits. Onze mechaniekers deden alles wat ze konden waardoor we terug de baan op konden zonder gevaar. Ook de weergoden hadden beslist om het wegdek goed nat en glad te maken waardoor het zicht werd beperkt. Ondanks alle tegenslagen reed onze auto weer over de streep en behaalde we een mooie en verdiende 2de plaats in de klasse 'sportcars'.

Verslag 25 Hours FunCup Francorchamps 7-8 juli 2018

Na intensieve beraadslaging werd in april de beslissing genomen dat JuSi Racing zou investeren in een VW FunCup.  De bedoeling : begin juli de 25 Hours FunCup in Francorchamps uitrijden en een zo goed mogelijk resultaat halen. 

VW FunCup is een competitie waarbij replica's van de legendarische "Kever" wedijveren op verschillende circuit in Europa.  Deze replica's zijn eigenlijk buizenframes met VW motoren en een polyester carrosserie.  Buiten de looks hebben deze bolides niet veel gemeen met de "Kever".  Door hun setup zijn deze extreem licht (ongeveer 700 kg) en met moderne motoren dus ook heel snel.  Wij kozen voor de diesel versie, de zogenaamde EVO2.  Daarnaast zijn er ook de EVO1 en EVO3 benzine versies.  We konden een tweedehands EVO2 op de kop tikken en het team ging aan de slag om begin juli te kunnen aantreden in de langste uithoudingsrace ter wereld : de 25 Hours of Francorchamps VW Funcup.

Op 5 juli vertrok het ganse team naar Spa, net zoals 106 andere teams.  107 wagens op 1 circuit ! De kwalificaties werden gebruikt om ervaring met de wagen op dit circuit op te doen, want veel van onze piloten hadden zelfs nog nooit FunCup gereden!  Uiteindelijk konden we vertrekken op plaats 73 wat behoorlijk goed is in een voornamelijk benzine aangedreven veld.

De start verliep vlekkeloos maar zonder kleerscheuren uitrijden zou moeilijk worden met 107 auto's samengepakt op 7 km asfalt...  Onze vrees werd dan ook na 2 uur wedstrijd al werkelijkheid : bij het naderen van de bus-stop chicane verloor een tegenstander achter ons de controle en spinde tegen hoge snelheid tegen de achterkant van onze nummer 227. Gevolg: heel wat polyester schade en een verbogen draagarm van het rechterachterwiel.  de mechaniekers stortten zich op het probleem en na 20 minuten en veel meters "ductape" reed de 227 weer rondjes! Het incident had ons evenwel veel plaatsen gekost in het klassement. Het zon-overgoten circuit leek ons dan een tijdje goedgezind, tot we weer werden aangereden en opnieuw kostbare tijd verloren. Bij het vallen van de nacht reden we in 7e positie in onze klasse.  Gedurende de nacht leek alles aanvankelijk vlot te verlopen : verdere incidenten bleven uit en we konden onze positie handhaven en stilaan wat aan de achterstand beginnen werken. Maar in de vroege uurtjes begonnen de rondetijden achteruit te lopen.  Het probleem zat hem niet in de vermoeidheid maar in de auto zelf... Na veel overleg was de enig overgebleven diagnose : kapotte turbo.  Het team verrichte puike arbeid om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen... Het tijdverlies wisten we te beperken tot 45 minuten, maar alle tegenslag samen had ons in totaal anderhalf uur in de pit gekost.  Logisch dan ook dat we bij zonsopkomst in een povere 8e plaats bevonden.

Maar vanaf dan begon het geluk ons toe te lachen... Onze strategie was vanaf het begin geweest om "te blijven rijden". Dit deden we al meer dan 14 uur met goede tijden maar zonder de mechaniek pijn te doen, iets wat veel andere teams blijkbaar niet deden.  Vanaf 8 uur 's morgens zagen we dan ook veel concurrenten tijd in de pit doorbrengen, terwijl wij enkel nog binnenkwamen voor pilotenwissels en brandstof.  De 227 reed als een metronoom en omstreeks 13u (met nog 4 uur te rijden), stonden we 4e in onze klasse. Toen ook de derde in het klassement met grote technische problemen te kampen kreeg, zagen we onze kans om 3e te worden. Aangezien de achterstand op de 2e heel groot was, schakelden we over op het consolideren van de 3e plaats onder het motto "blijven rijden" !  Om 17u en na veel nagelbijten reed Jürgen aan boord van onze nummer 227 over de finish !  Op het podium bij onze eerste deelname ! 

Proficiat aan het ganse team!

Verslag 24 Hours of Zolder 11-12 augustus 2018

Dit verslag volgt weldra...

Verslag 24 Hours of Zolder - 17-19-20 augustus 2017

Het was reeds lang duidelijk dat de 24 Uren van Zolder voor het ganse Jusi Racing team het hoofddoel voor 2017 was. Iedereen was dan ook gefocust op 17 augustus : de dag  waarop het allemaal zou beginnen. Reeds vanaf 15 augustus waren verschillende mensen van het team in de weer om alles op te zetten : tenten, inboedel en een heuse mobiele keuken.

17 augustus : kwalificaties

Het  echte racewerk begon op donderdag 17 augustus met de kwalificaties.  Na twee vrije trainingen 's morgens, stonden er in de namiddag twee chrono-sessies op het programma.  Iedere piloot diende enkele gechronometreerde  rondes af te leggen en op het einde van de tweede sessie stond de scherpste tijd voor de 130D net onder de 1:52  terwijl de 120D net onder de 2:00 eindigde.  Vanaf 19:30 stond dan de avondtraining op het programma.  Deze werd voorafgegaan door een plensbui wat een schuiver tot in de  grindbak opleverde voor de 130D, maar al bij al zonder veel erg.  Bedoeling was om de wagens te sparen en iedereen de verplichte 2 rondes te laten rijden.  Er werden dan ook  geen verbeteringen van de tijden meer opgetekend en zo belandde de 130D op de 36e plaats en de 120D op de 43e plaats in de startgrid.

19-20 augustus : 24 Uren van Zolder

 Om 10u kon er nog 20 minuten getest worden na de laatste aanpassingen op vrijdag.  Daarna hadden we onze teambriefing om 11:45 en was er de signeersessie voor de fans  om 12u. Geleidelijk aan steeg de spanning en deze werd duidelijk merkbaar vanaf het moment van de VIP grid walk.  De Jusi wagens hadden flink wat bekijks tijdens deze  sessie op de startgrid.  Het weer was heel wisselvallig en regelmatig viel er een flinke bui.  Vele teams veranderden nog qua bandestrategie, maar Jusi Racing zou op slicks  starten, gezien het feit dat er verder betrekkelijk droog weer werd voorspeld.  Om 15:54 werd dan vertrokken voor 2 formatierondes, waarna om stipt 16:00 de eigenlijke 24 Uren  van start gingen.  De Jusi bolides namen een goede start en na enkele rondes waren onze beide wagens enkele plaatsen opgeschoven in het veld.  De 120D draaide rondjes  als een metronoom, maar al snel was duidelijk dat er bij de 130D een probleem was.  Verschillende piloten meldden dat ze één of meerdere keren waren stilgevallen tijdens  hun stint.  En het probleem scheen steeds vaker voor te komen en dan vooral bij bochten naar links.  Jürgen vermoedde een computer probleem maar het veranderen van  computer bleek niks bij te brengen.  Uiteindelijk werd het euvel verholpen door het overbruggen van een relais.  Hierdoor was evenwel  bijna een half uur tijd verloren gegaan en nu stond de 120D enkele ronden voor op de 130D. Beide bolides hingen evenwel laatste in hun klasse resp 5e en 6e. 

Nog voor het invallen van de duisternis, rukte de 120D in de stand op. Beide BMW M3  van Hofor Racing waren immers uitgevallen na 3 uur koers en zo werd de 120D 4e.  De nacht bleek "le moment de gloire" voor Jusi Racing.  Terwijl onze bolides rondje na rondje  afmaalden zonder problemen, kreeg de concurrentie het steeds moeilijker.  In klasse 7c (die van de 120D) gaf de BMW E46 van Tischner Motorsport er de brui aan en waren er  ook problemen met de Mazda MX5 van Mazda Belux.  Rond 2 uur 'snachts schoof de 120D van plaats 4 naar plaats 2 binnen een tijdsbestek van enkele minuten.  Met nog 13  uur te rijden stonden we op een voorlopige podiumplaats.  De adrenaline die hiermee gepaard ging bij het team hielp om de koude nacht te trotseren en wakker te blijven.  De  130D reed nog steeds in 5e positie in 7b maar daar zou ook vlug verandering in komen : binnen enkele minuten moesten de BMW 235 van EMG motorsport en de Domex RXC  van DOMEC Racing definitief de pitbox opzoeken.  Zo reed vanaf 4 uur 's nachts resp 3e en 2e in hun klasse !  De Mazda MX5 was ondertussen wel weer op de baan en begon  aan de inhaalrace om 13 rondes goed te maken op de 120D.

De rest van de nacht verliep voorspoedig.  Beide wagens weerstonden de slijtageslag  heel goed, tot tijdens Tim's stint de aandrijving plots wegviel : cardanas gebroken ! Jürgen en het team mechaniekers konden in 20 minuten tijd de as vervangen.  De 120D  verloor echter enkele seconden per ronde op de Mazda, zodat een kleine berekening aantoonde dat het erom zou spannen om de 2e plaats vast te houden.  Iedere seconde zou tellen en bij een bandenwissel werd vastgesteld dat een verbogen bout de velg blokkeerde wat wat tijdsverlies betekende. Bovendien moesten de  remmen ook nog vervangen worden.  Het zou erom spannen.  Omstreeks 13u was er dan een aanrijding tussen de 120D en de Ligier met nummer 66 van T2 Racing.  Naar onze mening nam de Ligier nogal onstuimig de  binnenbocht terwijl de 120D de ideale lijn volgde. Door het grote snelheidsverschil was een botsing onvermijdbaar : beide wagens raakten elkaar met de flank.  De 120D ging de grindbak in maar kon op eigen  kracht vertrekken en had enkel wat schade aan de voorbumper.  De Ligier had een lekke band.  De wedstrijdcommissie oordeelde evenwel in het voordeel van T2 Racing dat de botsing vermijdbaar was en legde ons een  drive-through op (...).

Ondertussen was de Mazda MX5 de 120D voorbij gegaan zodat beide Jusi wagens in 3e positie binnen hun klasse ronddraaiden.  De beslissing  werd dan ook genomen om deze posities proberen te consolideren.  Eén uur voor het einde van de race kwamen beide wagens dan  ook binnen voor een laatste check. Bedoeling was om beide wagens zij aan zij over de finish te laten komen en alles werd daarvoor in gereedheid gebracht.  Maar omstreeks 15:30 (een half uur voor het einde) sloeg het  noodlot toe op de 130D.  De cardan ging er door en man en macht werd ingezet om het stuk te vervangen voor het einde van de race, terwijl Sigrid eenzame rondjes reed in de 120D.  Om 15:50 reed Jürgen weer uit de  pitbox maar kwam 2 minuten later alweer binnen omdat het probleem niet volledig was opgelost.  Na wat kunst- en vliegwerk wilde Jürgen om 15:56 weer vertrekken uit de box, maar de pitlane was ondertussen volgelopen  met volk die de finish wilde gaan bekijken. Tussen een mensenzee wist hij evenwel de pit exit te bereiken om 15:57 !  Ondanks het manke achterwiel ging hij vol overgave op zoek naar de 120D met Sigrid aan het stuur.   Slechts enkele kilometers voor de finish wist hij haar te bereiken en gingen de twee Jusi Racing bolides zij-aan-zij over de finish. 

Bij de eerste deelname van Jusi Racing aan de 24 Uren van Zolder  stonden beide wagens als 3e op het podium in hun klasse ! Een emotioneel moment voor gans het team na een ware slijtageslag van  4768 km en een slot dat door Hitchcock himself zou kunnen geschreven zijn !  Proficat aan gans het Jusi Racing team !

SPA400 - Circuit Francorchamps - 15-16 april 2017

Op 15 en 16 april werd in Francorchamps de eerste BGDC-wedstrijd van 2017 verreden.  Jusi Racing was van de partij met de nieuwe 120D en de 130D.  Het  betrok een endurance race van 400 minuten op zondag met kwalificaties op zaterdag.  Piloten op de 130D waren Jurgen Vermeulen, Tim Michiels en Gian Tak, terwijl de 120D bestuurd werd door Sigrid Maes, Kris Van Bael en Stefan  De Cooman.

De kwalificaties (in felle regen) verliepen vlot voor de 120D, maar op de 130D was er al gauw een probleem met het koelwater : een clip had het begeven en zo verloor de wagen al zijn koelwater.  Rijder Gian Tak  reageerde alert en bracht de wagen zonder verdere belasting binnen.  Het euvel kon evenwel tijdens de korte kwalificatie-sessie niet meer verholpen worden.  De 120D kon zich wel kwalificeren (zelfs met de handrem op wegens de regen) en start van de voorlaatste rij.

De race op zondag begon voor beide wagens voorspoedig. Beiden konden enkele plaatsen opschuiven en de auto's werkten perfect.  De 130D knalde zelfs het 7 kilometer lange  circuit rond in 2 minuten 55 seconden.  Na Kris Van Bael, de eerste rijder op de 120D, was het tijd aan Stefan De Cooman om het stuur over te nemen.  Pech ging zich echter moeien in de strijd doordat een rubberen tube aan  de motor gebarsten was.  Dit stuk moest op delicate wijze hersteld worden en dat hield de 120D meer dan anderhalf uur aan de kant. Later in de race was er nogmaals pech toen de diesel-overloop leiding het achterwiel geraakt  had en lekte.  Ook deze herstelling nam 20 minuten in beslag.  Eens de 120D hersteld was reed deze mooi met de concurrentie mee, terwijl de 130D al sinds het begin van de race vlot de rondjes afmaalde en aan de leiding  ging in de klasse I, na beurten van im Michiels en Jurgen Vermeulen.  Op het einde nam ook Sigrid Maes het stuur in de 120D, terwijl haar partner Jurgen Vermeulen achter het stuur van de 130D zat.  Gelijktijdig passeerden  ze de finish na de geblokte vlag.  De 130D behaalde de overwinning in de klasse I (tussen 4001 en 5000cc) en in divisie 4 !

 Bronnen : Jill Segers, Bart Dehaese en Hans Deketele

Alle materiaal op deze site is beschermd door copyright van Jusi Racing. Gebruik door derden is enkel toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Jusi Racing.

[Home] [Agenda] [Vloot] [Contact] [Crew] [Foto Video] [Jusi Racing] [Piloten] [Racing Experience] [Sponsors] [Word Sponsor]